Duurzame veiligheid

Persoonlijke opdrachtgeversrelatie

Kosteneffectief maatwerk

Professioneel team

OTS begeleiding en vervoer

Welkom op dé plek waar u alles vindt over OTS Begeleiding en Vervoer. Als u op zoek bent naar betrouwbare en empathische dienstverlening voor minderjarigen die onder toezicht zijn gesteld, bent u bij ons aan het juiste adres. Laten we dieper ingaan op wat deze dienst precies inhoudt en waarom het zo essentieel is voor het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van minderjarigen.

  • Is communicatief zeer sterk met de focus op de-escalerend werken.
  • Is een expert op het gebied van crisisbeheersing en omgaan met probleemgedrag en is hierop getraind.
  • Is representatief en straalt vitaal uit.
  • Handelt warm, empathisch én kordaat, omdat de zorgbeveiliger weet wat er nodig is voor de organisatie
  • Neemt verantwoordelijkheid voor de algehele veiligheid van de zorgorganisatie ​

Ondertoezichtstelling (OTS): Wat betekent dat?

OTS staat voor Ondertoezichtstelling. Dit is een maatregel vanuit de overheid die wordt getroffen als de veiligheid en/of het welzijn van een minderjarige in gevaar is. Bij OTS Begeleiding en Vervoer gaat het erom deze jongeren op een veilige en respectvolle manier te vervoeren naar de plaatsen waar ze moeten zijn, zoals zorginstellingen, rechtbanken of andere relevante locaties.

Zorgvuldige selectie van begeleiders

Een goede begeleider is essentieel in deze gevoelige situaties. Onze professionals zijn zorgvuldig geselecteerd en getraind om een veilige en rustige omgeving te creëren. Zij zijn niet alleen experts in veilig vervoer, maar hebben ook het vermogen om goed te communiceren en te empathiseren met de jongeren.

Verder dan alleen vervoer: De begeleiding

OTS Begeleiding en Vervoer is meer dan alleen een transportdienst. We streven naar een holistische benadering, waarbij de begeleiding net zo belangrijk is als het vervoer zelf. We zijn er niet alleen om de jongeren van punt A naar punt B te brengen, maar ook om hen emotioneel en mentaal te ondersteunen.

Emotionele veiligheid

Het bieden van een veilig emotioneel klimaat is een van onze topprioriteiten. Dit gaat hand in hand met het waarborgen van de fysieke veiligheid van de minderjarigen. Onze begeleiders zorgen ervoor dat de jongeren zich op hun gemak voelen en dat hun welzijn centraal staat gedurende de hele rit.

Hoe werkt OTS begeleiding en vervoer in de praktijk?

Wanneer u gebruik maakt van onze diensten, kunt u verwachten dat er eerst een uitgebreide intake plaatsvindt. Hierbij brengen we de specifieke behoeften en eventuele risico’s in kaart. Dit stelt ons in staat om de meest passende begeleiding en het meest geschikte vervoersmiddel te selecteren.

Een flexibele aanpak

Geen enkele situatie is identiek en daarom bieden we een flexibele aanpak. Soms is er haast geboden en moet een jongere zo snel mogelijk worden overgebracht naar een veilige locatie. In andere gevallen is het noodzakelijk om meer tijd te nemen, zodat de overgang zo soepel mogelijk verloopt.

Vertrouwelijkheid en privacy: Onze verantwoordelijkheid

Gezien de gevoelige aard van OTS Begeleiding en Vervoer, zijn vertrouwelijkheid en privacy van het allergrootste belang. U kunt erop vertrouwen dat alle betrokken medewerkers zich houden aan de strengste privacyrichtlijnen.

Veiligheid is onze missie

Wij begrijpen dat de minderjarigen die gebruik maken van OTS Begeleiding en Vervoer in een kwetsbare positie verkeren. Daarom gaan we verder dan alleen voldoen aan de minimumvereisten. Veiligheid en welzijn zijn voor ons niet slechts vaktermen, maar de missie die ons elke dag drijft.

Wilt u meer weten over hoe we deze missie in de praktijk brengen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen